Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Veilig handelen

Wees voorzichtig zodra je de eerste keer met een verkoper handelt. Wat weet je eigenlijk van de verkoper en heb je niet te maken met een oplichter.

Hier onder enkele tips om veilig te kopen maar ook te verkopen.

Tips voor veilig kopen:

Controleer zo veel als mogelijk de verkoper op internet via de verschillende internetzoekmachines en op de website van de Politie met alle beschikbare gegevens zoals bijvoorbeeld de alias, naam, telefoonnummer, e-mailadres, bankrekeningnummer of IP Adres. Indien er eerder aangifte is gedaan tegen de oplichter of deze heeft een spoor van ellende achtergelaten op internet dan zal je dit vast tegenkomen.

Zegt de verkopende partij een rechtspersoon te zijn, vraag dan het KvK-nummer en controleer deze via de Kamer van Koophandel.

Wees extra alert wanneer er in een vreemde taal gewilde goederen of diensten worden aangeboden voor een prijs die te mooi is om waar te zijn, in de meeste gevallen is dat ook zo. Deze aanbieders zijn vaak moeilijk te achterhalen, zij gebruiken emailadressen die eindigen op gmail.com, lycos.com, hotmail.com of yahoo.com. (Dit zijn emailadressen die snel met weinig gegevens aangemaakt kunnen worden en zodoende ook moeilijk traceerbaar zijn)

Zoek je goederen of diensten zoveel als mogelijk in je directe omgeving, zo kun je altijd je goederen of diensten eerst in het echt bekijken voordat je daadwerkelijk tot kopen overgaat. Bewaar de advertentie en het mailverkeer en neem die eventueel mee als referentie. Deze zijn ook makkelijk indien je achteraf in een vervelende situatie terecht komt. Zo sta je juridisch net iets sterker.

Neem geen grote geldbedragen mee naar onbewaakte afgelegen plekken of parkeerplaatsen. Een serieuze verkoper spreek vaak niet op zulke plekken af.

Spreek vooraf goed af voor wie de verzendkosten zijn en of de te verzenden goederen ook verzekerd verzonden moeten worden. Bij de bekendste postbedrijven zoals UPS, DHL of PostNL kun je de meest recente tarieven opvragen. Bij verzending onder “rembours” kun je bij aflevering niet vooraf bekijken of je goederen voldoen aan je verwachting.

Doe liever geen transacties via de Western Union Bank, MoneyGram of Escrow-europa.com  op internet zijn vele verhalen te vinden over deze transacties waarbij er misbruik wordt gemaakt van de anonimiteit bij deze bank. Er zijn tegenwoordig genoeg veilige manieren om een transactie te doen.

Heb je een klacht over de adverteerder, neem dan contact op met Motortreffer.nl, wij nemen je klacht altijd serieus en doen ons best deze naar tevredenheid op te lossen.

Tips voor veilig verkopen:

Wees eerlijk over je goederen, verzwijg geen defecten of beschadigingen. Het voorkomt achteraf een hoop ellende.

Lever eventueel je goederen persoonlijk af, dit geeft vertrouwen bij de verkoper en jij krijgt direct betaald.

Neem geen buitenlandse cheques aan omdat deze vals of ongedekt kunnen zijn. Deze cheques kunnen verdacht echt lijken.

Stuur liever geen goederen naar het buitenland zoals bijvoorbeeld Nigeria, helaas blijkt nog vaak genoeg dat er vanuit het buitenland een hoop oplichters actief zijn. Zij willen vaak voor een familielid de goederen opgestuurd hebben en voldoen vervolgens niet aan hun betalingsafspraak.

Verzend liever niet eerder je goederen naar de koper tenzij deze voldaan heeft aan zijn betalingsafspraak.

Bewaar, bij het aangetekend verzenden, altijd het verzendbewijs. Geef de koper alvast de code van het verzendbewijs zodat de koper maar ook jij het pakket kunnen volgen. Het is dan voor de koper meteen duidelijk dat de goederen zijn verzonden en wanneer het pakket zal worden afgeleverd.

Gebruik te allen tijde je verstand en blijf beleeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding Verbergen?